Céljaink

Az igylakunk.hu oldal szakmai partnere a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE). Az 1996 óta működő szakmai szervezet az építőanyag szakmával és számos civil szervezettel közösen azon munkálkodik, hogy a magyar lakásépítés, lakásfelújítás, az otthonteremtés ügye kedvező irányba haladjon.

Munkálkodásuk egyik központi gondolata az a tétel, miszerint évente hozzávetőleg 40.000 db energetikailag korszerű, jó minőségű lakást, családi házat szükséges felépíteni a hazai lakásállomány elöregedésének megállításához. Az építésekre elsősorban nem a lakásszám növelése, hanem az elavult, gazdaságosan nem felújítható lakóházak lecserélése miatt van szükség.

A hazai lakásfelújításokra, energetikai korszerűsítésekre is hosszú távú program, éves felújítási célszám kitűzése indokolt. Mind az építések, mind a felújításoknál fontos, hogy ne a rövid felfutások és visszaesések legyenek a jellemzőek, hanem az évek között kiegyenlített számú aktivitás történjen. Fontos lenne egy átgondolt, éves építési és felújítási célszámokat megfogalmazó, az uniós lehetőségeket kihasználó állami lakásprogram elfogadása, végrehajtása.

A lakásállomány minőségi megújítása közérdek. A felépülő lakások nemcsak az építkezők és az új lakást vásárlók érdekét szolgálják, hanem meghatározzák a következő 100 évben bennük lakók életkörülményeit is. A létesülő új lakások hozzájárulnak, hogy a különböző társadalmi rétegekben élők egy lépcsővel feljebb lépjenek a minőségi lakhatás irányába.

Most alakul a jövő város- és faluképe, lakhatási minősége. Emiatt is fontos, hogy a mai lakásépítések hosszú távra jelentsenek műszaki és építészeti minőséget, alacsony rezsit és környezettudatosságot.

A lakhatás alapvető emberi szükséglet. Hogy milyen körülmények között lakunk, alapvetően meghatározza az egyén és rajta keresztül az egész társadalom testi-lelki állapotát, életét. Célunk ezzel a honlappal, hogy a hazai problémákra felhívjuk a figyelmet, eloszlassuk a tévhiteket, megoldási javaslatokat mutassunk be.

Tegyünk közösen a magyar lakhatási problémák megoldásának érdekében! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

 

Céljaink

Tagok

Alapszabály

Beszámolók

 

 

Hírek archivum