CSOK: visszamenőleg lesznek érvényesek a rendeletek

2016.02.05. Írta:

Lázár János miniszter bejelentése szerint a hamarosan megjelenő CSOK-rendeletek visszamenőlegesen, január 1-től érvényesek lesznek.

A csokkal kapcsolatban egymásnak ellentmondó jogi szabályozást kell tisztába tenni, hogy átlátható, egyszerű, kezelhető legyen a szabályozás.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint nem várt és elsöprő volumenű az érdeklődés a csok iránt. Közölte, az idei költségvetésben negyvenmilliárd forint van erre a célra, és ez az összeg nem a plafon, hanem a minimum - felülről nyitott a kassza. Mindenki kap CSOK-ot, aki igényel. Ennek fedezete nincs veszélyben a nemzetgazdasági miniszter szerint.

Közölte, hogy a csokot folyósító pénzintézetekkel a Bankszövetségen keresztül tartják a kapcsolatot.

Méréseik, kutatásaink szerint a társadalom 80-90 százaléka támogatja azt, hogy a kormány segítséget nyújtson azoknak a családoknak, amelyek gyermeket vállalnak - fogalmozott Lázár.

Hozzátette: tárgyaltak a megyei jogú városok szövetségévvel is, és a polgármesterek arról számoltak be, hogy jelentős érdeklődés van a program iránt a kormányhivatalokban és számos önkormányzat mérlegeli, hogy ingyenesen biztosít telket az építkezéshez.

Forrás: kormany.hu

Hírek archivum