Nyomtatás

Csúcsra jár a hőszigetelés-piac

2019.09.06. Írta:

Elindult a hőszigetelési szezon, rohamra lehet számítani. Az igény akkora, hogy nehéz szakembert találni, az ár sem számít.

A lakásépítések és felújítások felfutása miatt megnövekedett a hőszigetelés iránti igény. Ráadásul nyáron nagy hőségben nem lehet hőszigetelést végezni, ezért ez az igény egyszerre, az őszi hónapokra koncentrálódik.

A kereslet jóval nagyobb, mint amit a képzett szakemberek ki tudnak szolgálni. Az ár jóformán nem számít. Hét vizsgált jellemző közül az ár fontos a legkevésbé a hőszigetelő rendszerek vásárlásakor – derült ki a Mapei Kft. 950 fő magánépíttető körében végzett felméréséből.

A hőszigetelő rendszer legfontosabb tulajdonsága a megkérdezett építtetők 72%-a szerint - értelemszerűen - a hőszigetelő képesség, valamint ugyancsak 70%-ának a tartósság. Ezt követi a páraáteresztő képesség és vízállóság mintegy 60%-60%-al. A válaszadók 48%-ának fontos a színtartósság, végül mindössze 40%-nak számít az ár.

Az építtetők 63%-a teljes rendszerben vásárolná meg a hőszigetelést. A döntésben a legtöbben a szakemberek véleményére hagyatkoznak, a válaszadók 78%-ának az ő véleményük a leghitelesebb.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a megnövekedett kereslet ellenére termékhiánytól nem kell tartani. Véleménye szerint a hőszigetelés területén hosszabb távon nem kell kapacitáshiánytól tartani, a szakemberhiány csak átmenetileg okoz nehézségeket, mert az enyhébb ősz miatt tovább lehet szigetelési munkákat végezni.

Forrás: Mapei Kft.