petewatton.co

Eddig közel tízezer egyszerű bejelentés

2016.07.04. Írta:

Fél év alatt csaknem tízezer egyszerű bejelentést tettek a 300 mn hasznos alapterületnél kisebb méretű lakóingatlanok építéséhez.

Ez csaknem kétszer annyi, mint amennyi építési engedélyt tavaly összesen kiadtak egylakásos épületre - írja a Magyar Idők.

Az elektronikus építésügyért felelős minisztériumi háttérintézmény területi, megyékre bontott adatai hatalmas eltéréseket mutatnak, míg az összes egyszerű bejelentés mintegy egyharmada Pest megyéből érkezett, Nógrád megyében pár nappal ezelőttig mindössze 35 bejelentést tettek, vagyis a főváros agglomerációjában és Pest megye többi részén százszor több családi ház épülhet fel a közeljövőben, mint Nógrádban.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy 8 ezer új családi ingatlan építését jelentették be eddig, így az építkezések az év második felétől várhatóan be fognak indulni.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az első hat hónapban 6400 esetben utalták ki eddig a CSOK-támogatást és 10 ezer CSOK-kérelem vár elbírálásra.

Forrás: Pénzcentrum

Hírek archivum