http://btmontage.com/

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

2016.04.29. Írta:

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja. 2016. július 1-jétől pályázatot benyújtani kizárólag ezen az oldalon keresztül lehetséges ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek részére.

A program célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. Ennek során támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése).

Az 5 milliárd forintos keretösszegre való tekintettel kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.

Pályázni kizárólag a https://csaladihaz2016.nfsi.hu/ oldalon lehetséges, ahol 2016. július 1-jétől az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek nyújthatják be támogatási kérelmüket a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Az alprogrammal kapcsolatos további tájékoztatás a pályázati felületen történik, ahol aktualizálva érhető el a Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei, továbbá a szükséges tájékoztató dokumentumok.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Hírek archivum