Építőanyagok ingyenes árfigyelője indult

2024.05.30. Írta:

Ingyenes építőipari árfigyelő rendszer indult. A Tüzépinfó megmutatja, hogy 5 üzletlánc 12 ezer terméke hol és mennyibe kerül.

A honlap az OBI, a Praktiker, a Bauhaus és az Építőanyag.hu és a Szerelvénybolt.hu árait hasonlítja össze. 

A piaci rendszer 5 üzletlánc 65 boltjában több mint 12.000 termék napi bruttó, azaz fogyasztási árait követi nyomon. A termékcsoportok között vannak építőanyagok, nyílászárók, víz-, gáz- és fűtésszerelvények, belsőépítészeti és faanyagok, valamint kerti és barkácsáruk.

Huber Krisztián a projekt mögött álló cég ügyvezetője az alábbiakat mondta a Tüzépinfó indulása kapcsán:

Az oldal célja a piaci árakat mozgató kereskedelmi folyamat befolyásolása, azaz az árverseny élénkítése, ezáltal az árak mérséklése, hiszen az építőiparra jellemző hektikus árváltozások és irracionális árkülönbségek gyakran elinflálják a kormányzati támogatásokat és lehetetlenné teszik a lakosság számára az otthonfelújítást vagy az építkezést. Erre az egyik kedvenc példám a tetőfólia piaci árazása, ahol kétszeres árkülönbség van az egyes boltok kínálata között. Emellett lehetőséget biztosít a helyi, magyar tulajdonú tüzépek és építőipari termékeket forgalmazó boltok számára, hogy a piac nagy szereplői mellett ugyanolyan esélyekkel tudjanak megjelenni.”

Forrás: Forbes

Hírek archivum