Fotópályázat megújult műemlékekről

2014.05.09. Írta:

Egy hétig lehet még regisztrálni a Megújult műemlékek friss szemmel című Építészeti fotópályázatra, amelyet a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség hirdetett meg.

A pályázat résztvevőinek a Kossuth térről, a Várkert Bazárról; a Ludovika főépületéről; a Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémiáról kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.

A pályázaton mindenfajta megkötés nélkül indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel. A pályázat résztvevőinek a nemzet főterén, az átépített Kossuth téren; a megújuló Várkert Bazárról; a Pollack Mihály által tervezett, nemrég felújított Ludovika főépületéről; a megújult Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémia nemrég átadott, kívül-belül magas színvonalon helyreállított épületéről kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.

A szervezők épületsétákon biztosítanak lehetőséget arra, hogy a pályázók bejárják az épületeket. Ezekre a bejárásokra a www.frissszemmel.hu oldalon lehet jelentkezni. A pályaművek beadási határideje 2014. május 16.

A pályázaton a kiírásban szereplő öt kategória mindegyikében kiosztanak a szervezők első, második és harmadik díjat - összesen mintegy 3 millió forintot. Emellett a pályázat lezárását megelőzően internetes közönségszavazás is lesz.

A győztes műveket a szakma legjobbjai között számon tartott fotóművészek és épületfotósok - többek közt Bujnovszky Tamás, Szentiváni János és Szél Ágnes - részvételével működő bírálóbizottság választja ki.

A pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható, és a pályázati kiírás letölthető a pályázat weboldalán, ahol a regisztrációt követően a pályaműveket is fel lehet tölteni. 

Forrás: MTI

Hírek archivum