Építészfórum

Here We Are – Itt vagyunk fotókiállítás

2017.11.22. Írta:

Lezárult a MÉSZ és a Magyar Építőművészet által kiírt építészeti fotópályázat, az ünnepélyes díjátadó és a nyertes, illetve döntős pályaműveket bemutató kiállítássorozat nyitó eseménye 2017. november 22-én 18 órakor kezdődik a Műcsarnokban.

A pályázat célja az volt, hogy az építészeti fotón keresztül az épített környezetről való gondolkodásra ösztönözzön.

2012-ben következett be az a pillanat, amikor a Föld lakóinak 50%-a városokban él. Ettől kezdve az épített környezet jelentősége más léptéket ölt, mint korábban, bármikor a történelem folyamán. Ez a léptékváltás az építészeti fotó világszerte tapasztalható térhódításában is jól követhető.

A pályázat ezeket kívánta tudatosítani: friss szemmel látni az épületek és az ember, a városi közeg és a város élete, természeti és mesterséges táj kapcsolatát.

Az elektronikus úton beérkezett képeket, illetve képsorozatokat nemzetközi zsűri véleményezte az erre célra kialakított online felületen. A zsűri a fotósok összteljesítményét értékelte a beküldött pályamunkák alapján. A zsűri szavazata alapján 10-10 fotós került a döntősök közé, akik közül 1-1 kategóriagyőztest hirdettek.

Köszöntőt mond: Josef Schulz (D) fotográfus és Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke

A kiállítás november 28. és december 22. között a MÉSZ Kós Károly termében látható. Itt, november 27-én Somogyi Krisztina nyitóbeszéde után kerekasztal-beszélgetés lesz az építészeti fotó helyzetéről.

Időpont: 2017. november 22., 18:00
Helyszín: Műcsarnok

Forrás:Építészfórum

Hírek archivum