Nyomtatás
Szentiváni János / igylakunk.hu

Ismét lesz felújítási pályázat társasházaknak

2021.01.07. Írta:

Az OTP ismét kiírja az Business Társasházi Pályázatot, amely a társasházak felújítását segíti vissza nem térítendő támogatással - íja a Realista.hu.

Felértékelődtek a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások idején a társasházak kertjei és udvarai. Sok családnak és idős embernek szinte az jelentette az egyedüli lehetőséget a kimozdulásra a rendkívüli intézkedések idején, hogy házuk osztatlan közös tulajdonú terein, a szabad levegőn lehetett beszélgetni, vagy akár napozni, mozogni. Az OTP Business Társasházi Pályázatának idei nyertesei nem is gondolták még pályázatuk benyújtásakor, hogy az elnyert támogatással a világjárvány okozta kényszerű bezártság időszakát is megkönnyíthetik - olvasható a Realista.hu oldalán.

Dancsné Engler Bernadett, az OTP Business főosztályvezetője szerint a járványhelyzet is rámutatott, hogy a társasházak infrastrukturális fejlesztése olyan befektetés, amely a lakóközösségek számára sokszorosan megtérül. „A pályázat több mint tíz éves történetében nem volt még példa arra, hogy nyerteseink ennyire aktuális, a mindennapjaikat ilyen közvetlenül érintő területeken tudjanak a pályázati támogatásokból fejleszteni. Megtisztelő, hogy pályázatunkkal, ha kis mértékben is, de könnyíthettünk a nyertes közösségek nehézségein ebben a bizonytalanságokkal teli évben” – tette hozzá a főosztályvezető.

Az OTP Business hamarosan ismét kiírja Társasházi Pályázatát, amelynek keretében idén újra 20 lakóközösség juthat, összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz.

Forrás: Relaista.hu