Botár Gergely/kormany.hu

Dolgoznak az otthon melege program folytatásán

2017.01.18. Írta:

A kormány dolgozik az otthon melege program kiterjesztésén, hogy minél több pénz maradjon a családoknál - hangsúlyozta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

A családoknak energiatakarékosságot eredményező otthon melege program tavasszal folytatódhat, az NFM vizsgálja a vissza nem térítendő támogatás lehetőségét, a háztartási eszközcsere kiterjesztését más termékekre, és felmérik a fűtési eszközök korszerűsítési igényét - mondta.

Szabó Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan kiírja a háztartások rezsicsökkentését eredményező pályázatokat, a Közép-Magyarország régióban a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) 10 milliárd, a többi régió számára a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 105 milliárd forint kerettel.

A tenderkiírásokban arra törekednek, hogy az eddigi klasszikus nyílászáró csere és szigetelés mellett a teljes műszaki tartalom megújítása, a megújuló energia, fűtés-hűtés korszerűsítés szerepeljen - tette hozzá.23 milliárd forint támogatással mintegy 125 ezer családot értek el az energiatakarékosságot eredményező eszközcserével, épületek energetikai helyzetének javításával.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: műszaki tartalmat tekintve a gázkonvektorok felett eljárt az idő, nem hatékonyak, műszaki megbízhatóságuk egyre rosszabb, és várható, hogy a konvektorok cseréjét támogatják.

Forrás: kormany.hu

Hírek archivum