Építőipari állásbörze a Construmán

2017.04.05. Írta:

Mától vasárnapig tart a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítási együttese a Budapesti Vásárközpontban. A rendezvényen kiemelt hangsúlyt kap az építőipari szakmák népszerűsítése és a diákok munkaerőpiaci orientálása.

Hat pavilonban és a vásárközpont összes szabad területén több mint 20 ezer négyzetméteren, 17 országból csaknem 700 kiállító várja a látogatókat. Az építőipar (Construma) mellett a lakberendezés és dizájn (OtthonDesign), a kerttervezés, kertépítés (Construma Kert), és a fűtés, szellőzés, klíma, megújuló energia (Hungarotherm/Reneo) alkotja az idei programot.

Két fontos újdonság a Jövő otthona projekt és a Construma-Ranstad állásbörze, amely segítség lehet az építőiparban tapasztalt munkaerő gondokra.

A Construma idei partnerországa India, az ország két pavilonban több mint 300 négyzetméteren jelenik meg. India mellett Ausztria, Csehország, Kína és Taiwan is nemzetközi kollektív bemutatkozással készül.

A Hungexpo állásbörzét szervez a Ranstaddal, a világ második legnagyobb humán erőforrás tanácsadójával közösen. Ezen nemcsak állásajánlatokkal, hanem tájékoztatással, előadásokkal is készülnek az álláskeresés, önéletrajz-írás és állásinterjú témákban. A felnőttek mellett a szakiskolás vagy felsőoktatásban végzős diákok elhelyezkedéséhez és az arra való felkészüléshez is segítséget nyújtanak.

A Jövő Otthona projektben a LOSZ lakberendezői által megtervezett enteriőrökben, interaktív módon szemlélteti, mennyire költséghatékony, kényelmes az okos otthon. Különlegessége, hogy egy eszközről lehet majd irányítani a helyiségekben elhelyezett különböző vezérlésű berendezéseket, legyen az árnyékolástechnika, világítástechnika, fűtés/hűtés, hifi, vízkezelés vagy akár biztonságtechnika.

Robbantsd fel magad!" címmel Épületgépész kalandpark várja a vállalkozó kedvű látogatókat. Az „Épületgépész Forma 1" rendezvényen 11 épületgépészeti szakképző iskola diákjai által készített, három-és négykerekű járgányok mérik össze tudásukat a szakmai napokon.

Az első három nap a szakmáé (a részvevők regisztrációval vehetnek részt a szakmai programokon), a hétvége pedig az építkező, felújító nagyközönségé.

Bővebb információ a rendezvényről: www.construma.hu 

Hírek archivum