Nyomtatás

Társadalmi megerősítéssel a munkaerőhiány ellen

2018.09.13. Írta:

Egyre kevesebb fiatal választja az építőipart, ezért életbevágóan fontos visszaállítani az építő szakmák társadalmi megbecsülését. Ez a célja a megújult Mesterek Mestere díjnak, melyre 2018-ban először az elégedett megrendelők ajánlhatják a szakembereket, ezzel elismerve a munkájukat.

„A panaszkodáson túl, hogy «nem lehet találni egy jó mestert», mi magunk is tehetünk a szakemberhiány ellen. Például azzal, hogy közösségi szinten megbecsüljük a jó szakembereket, elismerjük a munkájukat, pozitív példát állítva a pályakezdők és pályaválasztók elé” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A pozitív megerősítés rá is fér a szakemberekre. Az eddigi tapasztalatok alapján nem szívesen „kérkednek” a munkáikkal és elriasztja őket a pályázattal járó adminisztráció. Ezért egyszerűsödött a Mesterek Mestere Díj nevezési feltétele, melyre az elégedett megrendelők jelölhetnek szakembereket. A szervezők abban bíznak, hogy így szélesebb körhöz juthat el a kezdeményezésük híre.

Szakembert ajánlani a pályázat honlapján található pályázati lap kitöltésével és beküldésével lehet. Ezután a Mapei Kft. felveszi a megadott elérhetőségeken a szakemberrel a kapcsolatot, ahol tájékoztatja, hogy ajánlották a Mesterek Mestere díjra. A szakemberek ajánlásának határideje 2018. november 4.

A közönségszavazásra 2019. januárjában kerül sor, a díjátadó pedig februárban kerül megrendezésre. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek és használhatják a Mesterek Mestere címet. A szakembert ajánlók nyereménysorsoláson vehetnek részt.

A Mesterek Mestere Díjról
A díj országos és közönségdíj kategóriákban kerül kiosztásra. A fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A szakmai zsűri legfontosabb szempontja, hogy a pályázó szakember felkészültsége szakmailag magas szinten legyen, és ez a benyújtott munkái alapján elbírálható legyen. A zsűrizés során, a szakmaiságon és a bemutatott munkákon túl, szem előtt tartják, hogy az adott mester alkotásaival és munkásságával mennyire lehet példakép.

A Mesterek Mestere Díj honlapja: www.mapei.hu/mesterekmestere 

A Mesterek Mestere díj eddigi díjazottjai:
2017: Magyarország Mesterek Mestere: Szabó József és Deák Sándor (megosztott első díj)
2017: Mesterek Mestere Közönségdíj: Katona Attila, Budapest
2016: Magyarország Mesterek Mestere: Vancsó László, Acsa
2016: Mesterek Mestere Közönségdíj:Magyari Csaba,Pécs
2015: Magyarország Mesterek Mestere:Filó Mihály, Budapest
2015: Mesterek Mestere Közönségdíj: Kiss Tamás, Nagykereki
2015: Tiszteletbeli Mesterek Mestere Díj: Ratskó István, Budapest

Forrás: Mapei Kft. / Hírnévügynökség