Pixabay

Már mindenki a fix lakáshitelt választja

2019.03.04. Írta:

Az OTP Bank legfrissebb éves jelentése szerint a fix kamatozású lakáshitelek aránya a beérkező igénylések 96 százalékát tették ki tavaly.

Ez több mint 30 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest.

A bank várakozásainak megfelelően 2018-ban a hosszabb távon rögzített kamatozású lakáshitelek voltak a legnépszerűbbek az ügyfelek körében. Amíg korábban az 5 éves kamatperiódus volt a legkedveltebb, tavaly már a 10 éves, vagy a futamidő végig fixált kamatozású konstrukciókat keresték az ügyfelek. Az OTP Bank várakozásai szerint a tendencia nem fog változni idén sem, a hazai lakosság továbbra is a biztonságos, kiszámítható pénzügyi megoldásokat fogja előnyben részesíteni.

„Várakozásainkat igazolták a friss üzleti adatok. A lakosság egyre tudatosabban választja ki a számára megfelelő lakáshitel termékeket. A fix törlesztésű lakáshitelek népszerűségének rohamos növekedése is bizonyítja, hogy az ügyfeleinknek a kiszámíthatóság az egyik legfontosabb szempont. Ez a tendencia előrejelzéseink szerint idén is folytatódni fog” – mondta Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

A látványos változás mögött a lakosság erősödő kockázatkerülése, az adósságfék szabályok változásának hatása, valamint a Magyar Nemzeti Bank terméke, a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek terjedése áll. Az OTP Banknál az arányuk tavaly 75% volt az összes lakáshitel igényhez képest. Az indulás óta a hitelintézet több mint 14 ezer ilyen hitelkérelmet fogadott be, közel 175 milliárd forint értékben.

Az OTP Bank szakértői 2019-ben továbbra is jelentős bővülésre számítanak. Az újonnan kihelyezett lakáshitelek összege az eddig tapasztalt növekedési ütemből adódóan túlszárnyalhatják az 1200 milliárd forintot.

Forrás és a teljes cikk: Realista.hu

Hírek archivum