wikipedia

Bérlakásokat építenének egy óbudai piac helyére

2019.08.27. Írta:

Az óbudai önkormányzat bérlakásokat építene a megszűnt Ideiglenes Piac helyére. A beruházás keretében akár 150-200 lakás is elkészülhet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Pünkösdfürdő – Hatvany Lajos utcák találkozásánál lévő, mostanáig az Ideiglenes piacnak helyt adó területre, mint a majdani bérlakások lehetséges helyszínére tanulmánytervet készíttet bérlakások építésére.

Augusztusra zárult le a „megalapozó tanulmány és javasolt stratégia” munkarész kidolgozása. Ez a szűkebb és tágabb lakáspiaci és lakáspolitikai helyzet áttekintésével, jó példák bemutatásával, a helyszínre vonatkozó építési sajátosságok (pl. szabályozás) vizsgálatát tartalmazza, illetve nagyvonalakban beépítési verziókat is felvázol. A megalapozó tanulmányterv szerint a területen 150-200 lakás is építhető.

Ezt követően, a második fázisban - előreláthatólag az év végére - készül el a bérlakásépítés lehetőségét tartalmazó részletes fejlesztési program.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata évről évre különböző módon támogatja a kerületiek, köztük a fiatalok lakhatását. Az elmúlt 5 évben lakáspályázat útján összesen 480 lakást biztosított kerületben élőknek, amelyből 240 lakásba fiatalok költözhettek be. További több száz óbudai családnak lakbértámogatással sikerült javítani az életkörülményein és lakhatási problémáin. 

Forrás: obuda.hu, Portfolio

Hírek archivum