Tök, Pest megye wikipedia

Itt volt a legnagyobb az érdeklődés a falusi csok iránt

2020.07.02. Írta:

Egy éve elérhető a kistelepüléseken élők, illetve oda költözők számára a falusi csok. A legkeresettebb falusi csokos településeket a HelloVidék gyűtötte össze.

A HelloVidék a falusi csok aloldalának látogatottsági adatait folyamatosan monitorozta, melyekből különféle tendenciákat és következtetéseket lehet leszűrni. Korábban már írtunk arról, hogy a 2019-ben, a falusi csok indulásakor, melyek voltak a legkedveltebb települések. Ennek fejében megnéztük azt is, hogy mennyit változott a helyzet tavaly óta. Valamint, arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire voltak idén népszerűek a keleti régió területei.

A HelloVidék falusi csok keresőjét összesen 175591 alkalommal nyitották meg. Az adatokból kitűnik, hogy a megyék közül Pest megye a legnépszerűbb, az oldalmegtekintések alapján a kattintások 7,34 százalékát zsebelte be. A második helyen a kattintások 2,93 százalékával Fejér megye áll. A harmadik Győr-Moson-Sopron megye lett, ami a kattintások 2,21 százalékát birtokolja. A negyedik helyen Veszprém megye 2,20 százalékkal, de szorosan az ötödik helyen mögötte Borsod-Abaúj-Zemplén megye zár 2,16 százalékkal.

Érdekesség, hogy az előző évhez képest nem nagy átrendeződés látható az ötös listán. Nem meglepő, hogy Pest megye még mindig toronymagasan vezeti a listát. Hazánk évek óta rendkívül főváros-centrikus, hiszen Budapest méreteit megközelítő nagyvárosunk nincs is, a legtöbb munkalehetőség és infrastruktúra itt koncentrálódik, valamint az átlagfizetés is itt a magasabb.

A lista többi megyéje között látszik némi változás. Míg Fejér megye tartotta második helyét, Borsod-Abaúj-Zempén a harmadik helyről az ötödikre csúszott, míg Győr-Moson-Sopron megye átvette a harmadik helyre tavalyhoz képest.

A legnépszerűbb járásokat tekintve egy kisebb változás történt. Míg a lista első hat helyét ugyan azok a járások bírtokolják, mint tavaly, addig a toplista végére újabb járások sorakoztak fel.

A tavalyi listán hat, idén pedig már nyolc járás szerepel Pest megyéből. Ez szintén a magyarok főváros-centrikusságát támasztja alá. A maradék két járás Fejér, Győr-Moson-Sopron, megyéből került ki.

A részletes lista és még több információ olvasható a témában a HelloVidék cikkében.

Hírek archivum