Konkrétum a lakásépítésekről talán őszre

2014.06.11. Írta:

Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd Önöknek – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TLE kérdésére egy szerdai sajtótájékoztatón, ahol bemutatta új kabinetjét.

Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd Önöknek – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TLE kérdésére egy mai sajtótájékoztatón, ahol bemutatta új kabinetjét.

A Magyar Közlöny 2014/79. számában megjelent 152/214. számú, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet szerint „a nemzetgazdasági miniszter a kormány építésgazdaságért, valamint lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős tagja". Ennek értelmében az NGM hatásköre a lakásügyre, társasházakra, lakásszövetkezetekre, a lakásokra és az állami lakáscélú támogatásokra vonatkozó jogszabályok előkészítése. Ugyancsak ez a tárca hajtja végre a „Kormány általános politikájában meghatározott lakáspolitikai feladatok megvalósításával kapcsolatos intézkedéseket, és ellátja az építőipar és az építőanyag-ipar irányításával kapcsolatos feladatokat". Erről szerettünk volna valamivel konkrétabb információkat megtudni a sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésünkre, hogy számíthatunk-e olyan hosszú távú, átfogó programra, amelyből kiderül, milyen szándékai vannak a kormányzatnak a lakásfelújításokkal, lakásépítésekkel, bérlakásépítéssel kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy a terület továbbra is több minisztériumhoz tartozik, és egyelőre zajlanak a tárcaközi egyeztetések. Sajnos egyelőre az sem derült ki, hogy az NGM-en belül melyik államtitkárság foglalkozik majd a lakáspolitikával.

Egyik első lépésként emelte ki Varga Mihály annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy a közszféra dolgozói könnyebben és egyszerűbben tudjanak lakáshoz jutni.

Hírek archivum