beton.hu

„Minden építés alapja” pályázat

2016.06.21. Írta:

Ismét meghirdetik a „Minden építés alapja 2016” pályázatot, amelynek célja a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való ismertetése, az építészek díjazása.

A kiíró a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség, valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség és tagvállalatai.

A beton a víz után a második leggyakrabban használt anyag a Földön, ezért a pályázat céljai között szerepel megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel azon köz- és lakóépületeket, üzemeket és telephelyeket, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsősorban alkalmazott anyag a beton. A betonról a múltban kialakult közvélemény szerint a beton alapozásra, tartószerkezetek építésére megfelelő, azonban esztétikai építésre nem alkalmas. A pályázat küldetése ezt a tévhitet eloszlatni azáltal, hogy betekintést ad az anyag sokoldalúságába, funkcionalitásába, valamint látványos és a korszerű alkalmazásába.

A 2016-ban, immáron második alkalommal kiírt pályázat azoknak az építésztervezőknek szól, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, betonváz, aljzatbeton) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem rendhagyó, kivételes megoldásokra is. A beton tulajdonságait kihasználó építészeti példák lehetnek többek között az anyag tömegét kihasználó határoló elemek, egyedi szerkezeti elemek, látszóbeton megoldások, burkolatok, berendezések vagy épp bútorok.

A beérkezett munkákat független zsűri véleményezi, és azokat a tervezőket díjazzák, akik egyedi látásmóddal, új felfogásban és a legmagasabb szakmai színvonalon használják a betont.

A „Minden építés alapja 2016” pályázat összdíjazása 600 000 Ft, amely megoszlik az első három helyezett között.

További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat 
Beadási határidő: 2016. július 31.

Forrás: A Mi Otthonunk

Hírek archivum