ÖKO HOME Konferencia - Tervezz a természettel

2017.09.21. Írta:

Változás előtt az építőipar – hacsak nem akarunk magunknak hamarosan öngólt rúgni - hívják fel a figyelmet a 2017. október 6-7-én megrendezendő ÖKO HOME konferencia szervezői.

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparágak egyike, mely komoly szerepet játszik a klímaváltozásban. A maximális energiahatékonyságra való helyes törekvésünk, miszerint egyre vastagabb hőszigeteléssel lássuk el épületeinket, figyelmen kívül hagyja hogy milyen anyaggal is hőszigetelünk: milyen anyagból került előállításra, mi lesz a szigetelőanyaggal az életciklusa végén, működése alatt szabadulnak-e fel környezetszennyező anyagok a talajvízbe, levegőbe stb. Napjaink standard épületei bizony jelentős részükben veszélyes hulladékként végzik majd, mely a következő generációkra óriási megoldandó problémát jelent.

De van itt még valami... Amikor a saját otthonom tesz beteggé – Beteg épület szindróma és több mint 2000 olyan vegyület (VOC), mely otthonainkban a modern építőanyagoknak köszönhetően került be és egészségkárosító hatásuk lehet. Az épületbiológia tudománya közel 40 éve foglalkozik az ember és az épített környezetének egymásra hatásával. Konferenciánkon a németországi épületbiológiai intézet egyik oszlopos tagja is megtisztel előadásával bennünket.

Az ÖKO HOME Expo konferencián Magyarországon eddig nem látott témájú előadások lesznek hallhatóak az épületbiológiai és az ökoépítészet nemzetközi nagyágyúitól. A látogató olyan tervezési eszköztárat kaphat, amely hozzásegíti sikeres ökologikus projektjei megvalósításához. A három nap lehetőséget biztosít izgalmas kapcsolatépítésre, tartalmas szakmai beszélgetésekre is. A gyakorlati workshopok pedig izgalmas részleteket ismerhet meg első kézből.

Bővebb információ és jelentkezés: www.ökohome.hu oldalon

Hírek archivum