Okos konferencia az okos városokról és városlakókról

2017.09.07. Írta:

Az „Okos városok, okos városlakók” című konferenciára meghívott előadók a „smart city" hazai és külföldi értelmezését, részterületeit, megvalósult és tervezés alatt álló fejlesztéseit mutatják be.

A konferencia a Magyar Építéstechnika által szervezett sorozat bevezetője. A félévenként tervezett folytatásban a szervezők szakítani szeretnének a klasszikus konferencia-jellegű egyoldalú információ-átadással, és interaktív módon – smart eszközökkel – a hallgatóság bevonásával tárgyaljuk meg a „smart city" koncepció egyes alrendszereinek elméleti és gyakorlati kérdéseit.

A sorozatban az ember a középpontban. Az „okos várost" az ember jobb életkörülményeinek megteremtéséhez, a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság biztosításához szükséges megoldások összességeként értelmezik. A felhasználókat bevonva a tervezésbe, kivitelezésbe, továbbfejlesztésbe saját, valós igényeikhez alakított megoldások születhetnek. A Magyar Építéstechnika célja, hogy e rendezvénysorozattal létrejöjjön egy platform, ahol az érdeklődők a tudás- és tapasztalatcserén kívül konkrét projekteket fejleszthetnek.

Program és jelentkezési információ ITT.

Hírek archivum