Nyomtatás

Radiátorcsere-pályázat március végéig

2020.02.08. Írta:

Az Otthon melege program részeként vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni, ami radiátorcserére használható fel. 

A lehetséges pályázók körébe a távfűtéssel ellátott lakószövetkezetek és társasházak tartoznak, akik 2020. március 31-ig adhatják be jelentkezésüket. Az érintettek köre a 692 és 593-as Gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek.

A pályázati összeg a kimutatható energiamegtakarítást és CO2-kibocsátást csökkentő, távhő-szolgáltatásos fűtésrendszerek korszerűsítését, felújítását célzó beruházásokra fordítandó. A felújítást követően a pályázatot elnyerőknek a monitoring- (megfigyelési) időszakban igazolniuk kell, hogy a fűtés-korszerűsítéssel ennek a feltételnek eleget tettek.

A vissza nem térítendő támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10%-a, maximális mértéke pedig annak 50%-a: 150, illetve 75 millió forint. Ez lakásonként maximum 350 ezres támogatást jelent. Az, hogy mennyi lesz az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege, támogatói döntéssel határozzák meg.

Jelentkezni a Pályázati kiírásban található dokumentumok kitöltésével és benyújtásával, elektronikus úton lehet. Erre 2020. március 31-ig van lehetőség, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Forrás: femina.hu