Szavazz a kortárs magyar építészet legjobb alkotására!

2014.07.28. Írta:

A Média Építészeti Díja az év legjelentősebb nyilvános építészeti eseménye, ami évről évre egyre több ember figyelmét irányítja a kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásaira.

2014. november 27-én, este hattól az ország vezető nyomtatott és elektronikus médiájának képviselői – laikus zsűriként reprezentálva a nagyközönség véleményét – a Katona József Színház színpadán mondják el, hogy melyik épület és melyik terv tetszik nekik a legjobban.

Nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a finalistákat, vagyis azokat a terveket és épületeket, amelyeket az est során személyesen az alkotók mutatnak be látványos képekkel és/vagy filmekkel. Az elmúlt évek tapasztalata és gyakorlata szerint sokszor együtt állnak a közönség előtt hallgatók és vezető építészek: a Média Építészeti Díja összekapcsolja a generációkat.

Ki és mivel nevezhet a díjra?

A Média Építészeti Díjára olyan tervekkel és épületekkel lehet regisztrálni, amelyek 2013.09.16 és 2014.09.16. között megjelentek az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban.
A díjnak csak két kategóriája van: épületek és tervek.

Ebben a két kategóriában két díjért lehet versenyezni: az egyiket a média képviselői adják, a másikat a közönség.

A közönségdíjas terv és épület kiválasztása kétkörös internetes szavazással történik.
Az első körben a legjobb 10 épületet és tervet választják ki az epiteszforum.hu olvasói. Majd a második körben a finalista 10-ből az index.hu közönségszavazatai döntik el, hogy melyik épület, illetve az epiteszforum.hu látogatói – egy második szavazás során –, hogy melyik terv kap közönségdíjat.

A 10-12 tagú médiazsűri elé kerülő legjobb 5-6 tervet és épületet 2013-ban egy 3 tagú, nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a regisztrált munkák közül. Az általuk legjobbnak tartott épületek és tervek tervezői 2014. november 27-én este hattól az Uránia Nemzeti Filmszínházban személyesen bemutatják munkáikat a zsűrinek, akik ott a nyilvánosság előtt értékelnek, pontoznak és szóban is kifejtik véleményüket. A média zsűri nem építészekből áll, hangsúlyozottan "laikus" zsűri.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014 08.31.

További információ a pályázattal kapcsolatban: http://mediadij.epiteszforum.hu/

Hírek archivum