Tartós rezsicsökkentés

2014.03.31. Írta:

MÉASZ-konferencia a tervezett épületenergetikai EU- forrásokról és az elérhető megtakarításokról

Tartós rezsicsökkentés megvalósult, gyakorlati példákon keresztül, tervezett épületenergetikai fejlesztések EU-forrásokból, látványos katalán boltív építés, valamint anyagválasztási műszaki tanácsadás - ezeket kínálja látogatóinak a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ)  az április 2-án megnyíló Construmán.

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség 2014. április 2-án "Tartós rezsicsökkentés: fókuszban az épületenergetika" címmel tart konferenciát a Construma nemzetközi építőipari szakkiállításon.

Az előzetes regisztráció keretében látogatható, díjmentes szakmai rendezvényen az érdeklődők megtudhatják, hogy a soron következő uniós programozási ciklusban   milyen építési és felújítási fejlesztések számíthatnak támogatásra. Az előadók bemutatják, milyen bevált módszerek vannak a fejlesztések pénzügyi bázisának lehetséges kiszélesítésére, valamint azt is, hogy az új uniós programozási ciklus küszöbén milyen intézkedések  eredményezhetik a legtöbb iparági és nemzetgazdasági előnyt.

A konferencia délutáni szekciójában konkrét, megvalósult családi- és társasházi esettanulmányokon keresztül mutatják be az előadók, hogy egy-egy tudatosan megtervezett épületenergetikai fejlesztés milyen tényleges energiamegtakarítást, életminőség-javulást, és megtérülést érhet el a beruházó.

Az első katalán boltozat építése Magyarországon

A látogatók a Magyar Téglás Szövetség szervezésében, a BME tanulóinak kivitelezésében láthatják az ún. katalán boltozatot, amely kisméretű téglákból kínálja nagy terek esztétikus és elegáns lefedését.

A habarcs kohéziós szilárdságára is építő katalán boltozat a XIII. századból, az Ibériai-félszigetről származik. Több évszázados karrierjét követően, a XX. század elejére méltatlanul feledésbe merült. A megoldás új távlatokat nyithat korunk építészetében - alkalmazhatóságára nézve a BME kezdeményez kutatásokat.

A katalán boltozatot a látogatók a kiállítás teljes időtartama alatt megtekinthetik az A-pavilon 105E1 területén. A boltozatot a BME tanulói a Wienerberger Téglaipari zRt. építészmérnökeinek támogatásával építik fel.

Felújítana, építkezne?  Szakmai tanácsadás a MÉASZ-standon

A felújítást vagy új építést tervező látogatók a 110A standon találkozhatnak  a Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ), a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS), a A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) és a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete (MMAE) szakértőivel, akik az adott cél szerinti anyagválasztás  szempontjaira adnak útmutatást az érdeklődőknek.

"IGYLAKUNK.HU" fotókiállítás

A konferencia témájához szervesen kapcsolódik a TLE „Így lakunk” kiállításának fotó- és információs tárlata , amely tételesen mutatja be a hazai ingatlanállomány típusait, arányait, állapotát és energetikai jellemzőit. A kiállítás április 2-án, a 25-ös Pavilonban tekntinthető meg.

Hírek archivum