Nyomtatás
Legyen zöld és intelligens Budapest

Tervezz zöld és intelligens Budapestet!

2014.05.26. Írta:

A Design Terminál 2014-től pályázati programot indít tervezők, cégek, intézmények és civil kezdeményezések számára, városi terekkel és rendszerekkel foglalkozó fejlesztések kidolgozására és megvalósítására – írja a Portfolio.hu.

 

A Smart City Lab Budapest célja, hogy lehetőséget teremtsen a kreatív szakmák számára a városfejlesztés és a technológia határterületeinek feltárására. A kiíró olyan javaslatokat vár, amelyek új eszközök, alkalmazások, eljárások, felületek létrehozásával kapcsolatot teremtenek az épített környezet és a benne működő rendszerek között, és a városi élet minőségi fejlesztését célozzák meg. A júniusig tartó pályázaton három kategóriában lehet indulni, a nyertes pedig akár 1,9 millió forintot is hazavihetnek.

A pályázatra három kiemelt területen várják a javaslatokat: közlekedés, víz és városi zöld. Ezek a városi infrastruktúrák, közművek működését, a mindennapokat átszövő, többnyire észrevétlen, természetesnek tűnő rendszereket érintik. Cél, hogy a munkák kapcsolatot teremtsenek a városi infrastruktúrák, illetve kezelőik és használóik között, fejlesztések, vagy akár kritikai észrevételek formájában. Fontos, hogy ezek előmozdítsák a városi rendszerek megismerését, a városlakók és a nyilvánosság részvételi lehetőségeit a felhasználóbarát város kialakításában.

A témák részletes leírását és a pályázati kiírás itt olvasható.

A zsűri minden kategóriában egy nyertes pályamunkát választ. A nyertes pályázókkal szerződést kötnek a pályamunkákban feltüntetett koncepció megvalósítására. A nyertes koncepciók kidolgozására összesen nettó 5 700 000 Ft, azaz témakörönként maximum nettó 1 900 000 Ft összeg áll a kiíró rendelkezésére.

Beadási határidő: 2014. június 13.

Eredményhirdetés június 20-án várható, majd július 1-től szeptember 30-ig zajlik a fejlesztés, valamint ekkor kerül sor konzultációkra is. Október elején pedig a projekt nyilvános bemutatása és tesztelése történik a Design Hét Budapest 2014 keretében.

Forrás: Portfolio.hu