Több mint 15 ezren kaphatnak támogatást

2015.02.11. Írta:

A nemzeti fejlesztési miniszter 2015. január 27-i döntése alapján 15 812 pályázó kaphatta meg a hétvégén az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram támogatói okiratát.

A nyertes pályázók listája – régiós bontásban – a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. holnapján érhető el. A támogatói döntéssel rendelkező pályázók a döntésről szóló értesítő levelet és a támogatói okiratot az ÉMI Nonprofit Kft. pályázói portáljára bejelentkezve, korábban megadott ügyfélkapus e-mail címük használatával tudják letölteni.

A pályázatokat – a Pályázati Útmutatóban foglaltaknak megfelelően – a pályázatkezelő a benyújtás sorrendjében, folyamatosan dolgozza fel. A benyújtott pályázatok befogadásáról vagy kizárásáról minden esetben értesítést kap a pályázó. A befogadott pályázatokat az értékelői javaslatok alapján rangsorolják, ezután azok régiónkénti csoportosításban kerülnek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

A beérkezett pályázatok teljes körű feldolgozása várhatóan 2015. március végéig lezárul. Mivel a feldolgozással kapcsolatos kommunikáció elektronikus úton történik, a pályázóknak érdemes folyamatosan ellenőrizniük a pályázatban megadott e-mail fiókot.

A 794,1 millió forintos keretösszegű alprogram célja, hogy a háztartások vissza nem térítendő, állami támogatással, 30–40 ezer forinttal csökkentett vételáron szerezhessenek be új, magas energiahatékonyságú hűtőt vagy fagyasztót.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Hírek archivum