Lechner Tudásközpont

Tovább egyszerűsödik az építkezések e-ügyintézése

2020.12.17. Írta:

Korszerűbbé válik, új funkciókkal bővül és még gyorsabb lesz az e-építési napló és az ÉTDR, annak a közigazgatás-fejlesztési projektnek köszönhetően, amely a Lechner Tudásközpontban hazai és uniós támogatással zajlik.

Az elektronikus építési napló és az ÉTDR (Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer) az Országos Építésügyi Nyilvántartás digitális alkalmazásai, melyek az egyszerű bejelentéstől, illetve az engedélyezéstől az építőipari kivitelezési tevékenység befejezéséig az építkezés teljes folyamatát alkalmasak végigkísérni. Továbbfejlesztésük célja az elektronikus felületek használatának egyszerűsítése, új funkciók bevezetése, valamint az online felületek korszerű és egységes kialakítása.

Az „E-építés keretrendszer – innovációval a magyar emberek szolgálatában” projekt eredményeként az elektronikus építési naplót sokkal gyorsabban készenlétbe lehet majd helyezni, a napi folyamatok követése egyszerűbbé válik, térképi megjelenítő funkció is készül, valamint a jogutódlás is kezelhető lesz, ha építkezés közben például adásvétel vagy öröklés miatt változik az építtető személye. Az építési napló mobil alkalmazása is megújul, ez segíti majd a kivitelezőket a napló vezetésében, az építtetőket és műszaki ellenőröket pedig abban, hogy az építési munkákat valós időben követni tudják.

Forrás és további információ: Lechner Tudásközpont

Hírek archivum