Újabb passzív bérlakások épülnek a XIII. kerületben

2017.01.16. Írta:

Passzívházas megoldással épülnek újabb bérlakások a XIII. kerületben - írja a Portfolio.hu. A képviselő-testület jóváhagyta egy 34 lakásos társasház építését a Jász utca 72. szám alatt, illetve a Kartács utcában egy 23 lakásos házat épít.

A kerület 2002 óta folytatja bérlakásépítési programját, amelynek keretében eddig kilenc helyszínen összesen 576 lakást épített fel, köztük egy száz lakásos passzívházat. A Kartács utca 14. szám alatt megvalósuló épületben 40 és 50 négyzetméteres lakások kapnak helyet, amelyekből két lakást kifejezetten mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. A társasház energetikai és környezetvédelmi szempontból megfelel a passzívház követelményeinek. A lakóház építésére 1 milliárd forint áll rendelkezésre, a befejezése 2017 év végére várható.

A kerület a Kartács utca 20. szám alatt is épített volna egy 48 lakásos társasházat, de az azon található épület lebontását örökségvédelmi okokból nem engedélyezték. A Jász utca 72-ben viszont további 34 lakás épülhet, valamint az önkormányzat vizsgálja a Kartács utca 20. alatti ingatlanra tervezett beruházás más helyszínen történő megvalósításának lehetőségét. Az önkormányzat a tervek szerint 2019-ig további 50 bérlakással kívánja javítani a lakáshoz jutás feltételeit.

Forrás: Portfolio.hu

Hírek archivum