Photo by Josh Olalde on Unsplash

Az építőanyagok áremelkedéseit vizsgálja a GVH

2022.09.15. Írta: Dr. Fellegi Nándor

A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálatokat folytatott az építőanyagok árának elmúlt időszakbeli drasztikus emelkedése kapcsán. Mit jelent ez, és milyen eredményeket hozott az egyes építőanyagok esetében?

A GVH az idén augusztusban közzétett Gyorsjelentésében rögzítette, hogy „továbbra is kiemelt feladatként kezeli az utóbbi időszakban tapasztalható drasztikus építőipari alapanyag-áremelkedéshez kötődő, esetleges piaci torzulások vagy jogsértések feltárását”.

Dr. Fellegi Nándor, a Maráczi, Fellegi és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédje kétrészes cikksorozatában összefoglalja, hogy az alapanyag-áremelkedés okait kutató GVH vizsgálói csoport 2021. júliusi felállítása óta a versenyhatóság részéről milyen jelentősebb eljárások megindítására került sor a fentiekkel összefüggésben.

A cikksorozat első részében az építőipari szektor tekintetében lefolytatott ún. gyorsított ágazati vizsgálatokat mutatják be.

A cikket a Maráczi, Fellegi és Társai Ügyvédi Iroda weboldalán olvashatja: https://mfpartners.hu/uncategorized-hu/az-epitoanyagok-aremelkedeseit-vizsgalja-a-gvh/ 

Megjelent: 413 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. szeptember 15., csütörtök 10:37

Blog archivum