Elefánt-ház a Veszprémi Állatkertben Gaschler Építésziroda honlapja

Így laknak az állatok - a veszprémi állatkertben

2018.08.03. Írta:

Az elmúlt években Csimpánz-világgal, az Elefánt-parkkal, az Orrszarvú-házzal, az Afrika-házzal és egy hektár nagyságú Afrika-szavannával bővült a Veszprémi Állatkert, és a fejlesztések több építészeti díjat is kaptak.

2015-ben adták át a borjúfókák és a pingvinek medencés bemutatóhelyét, valamint a Madárröpdét, amelyen átvezető ösvényeken testközelből ismerkedhetünk meg a különleges madárfajokkal. A következő évben megnyílt Magyarország legnagyobb földtörténeti kiállítása és a dinoszaurusz park közel 50 életnagyságú szoborral, tavaly a szarvasok kaptak új kifutót. Az új létesítmények túlnyomó részét Gaschler Gábor és csapata tervezte (Gaschler Építésziroda).

Az Elefánt-ház 2015-ben elnyerte a Média Építészeti Díja Energiahatékonysági Különdíját (az Austrotherm felajánlásából), a Madárröpde pedig 2016-ban Tierney Clark-díjat kapott. Az Institution of Civil Engineers (ICE, Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségének rangos elismerését minden évben a tervezés, előkészítés, lebonyolítás és megvalósítás során legjobbnak bizonyuló építőmérnöki alkotásnak ítélik oda.

A 60 éves évfordulót még újabb fejlesztésekkel ünnepli az állatkert: az új operatív központban karantén, állatorvosi klinika, takarmánykonyha, a munkatársak számára pedig tusolók, öltözők, ebédlő kap helyet. Új oroszlánkifutó, játszótér az Afrika-szavannán és a Fejes-völgyi terület rekonstrukciója is emeli a születésnap fényét.

További hírek és képek az állatkert fejlesztéseiről és történetéről a Lechner Tudásközpont cikkében.

Megjelent: 1550 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. augusztus 03., péntek 09:18

Blog archivum