Szakma-kamion indult országos roadshow-ra

2018.11.09. Írta:

Elindult turnéjára a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja, mely november 29-ig minden egyes állomásán izgalmas, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott aktivitásokkal támogatja a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg.

A helyszíneken pályaválasztási tanácsadók hasznos információkkal és nyereményekkel várják a fiatalokat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett roadshow célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a széleskörű továbbtanulási lehetőségeket, és azokat a szakmákat, amelyek érdeklődési körükhöz közel állhatnak és tehetségesnek bizonyulhatnak benne.

A PROGRAM MENETE:

  • A helyszínen a tanácsadók egy rövid prezentációval ismertetik, hogy miért fontos a pályaorientáció, milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákoknak.
    Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással a résztvevők kipróbálhatják azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartanak. Az eszköz segítségével beleleshetnek többek között egy autószerelő, egy női szabó vagy épp egy fényképész életébe.
    A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc áll a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítenek.
    Az aktivitásban résztvevők megpörgethetik a Szakmavilág szerencsekerekét, és többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhetnek.
    A várakozók pedig egyedi kézműves aktivitásokban kipróbálhatják magukat más szakmákhoz kapcsolódóan.

További információk és részletes program a megállókról a a Szakmavilág honlapján és Facebook oldalán.

Megjelent: 1959 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. november 09., péntek 13:12

Blog archivum